onsdag 30. mai 2012

SKJØNNHET & VELVÆRE: rimelig hjemmespa


Hjemmelaget havregrynskrubb
Det å bruke en god skrubb for å gi huden ny glød er en vanlig skjønnhets behandling, som dere alle sikkert er kjent med. Det er et hav av ulike skrubber tilgjengelig på markedet, som du fort merker på lommeboken at du har tatt deg råd til… så hvorfor bruke en haug av penger på dyre produkter når du kan lage din egen skrubb hjemme? Alt du trenger er havregryn og vann. Det beste med det hele er at det er enkelt å forberede, lett å bruke og et rimelig alternativ for oss som nyter livet på budsjett.

Hjemmelaget havregrynskrubb hjelper til med å fjerne døde hud celler. Så dersom du vil gjøre tørr og flassete hud mykere kommer du langt på vei med denne. Kok opp ¼ kopp med vann og bland det med ½ kopp vanlig havregryn. La blandingen bli helt kald før du påfører den. Påfør skrubben med små sirkel bevegelser og la den gjerne være på i 10-15 minutter. Rens og voilà ;)


Kamille damp til ansiktet
Damp fjeset! Dette vil friske opp huden og rense luftveiene dine. Kok opp vann og fyll dette over i en bolle og ha oppi noen poser med kamillete. Kamillete har opp gjennom årene vært brukt mot det meste og har en velgjørende virkning på mange av våre hverdagsplager. Blant annet sies det at den er beroligende og betennelseslindrende. Du kan lese mer om kamille her. Len ansiktet ditt over (med litt avstand selvfølgelig) i ca 5 minutter. Hold gjerne et håndkle over hodet slik at dampen går rett på ansiktet. Et friskt pust i hverdagen!


Blek gule negler med sitron
På samme måte som huden må neglene dine ha oksygen for å holde seg friske og fine. Ved konstant bruk av neglelakk kan derfor neglene dine bli gule. Ikke særlig delikat... men her er et lite tips som kanskje kan hjelpe. Du kan bleke negler ved å gni en fersk sitron over tuppene på neglene dine i 30 sekunder, en gang i uken. Alternativt kan du presse sitronsaften i en bolle og legge neglene dine i bløtt ca 15 minutter. Bland ut med litt vann hvis sitronsaften blir for røff for huden din.

Gjør en vanlig balsam til en god hårkur
Mange bruker enormt mye penger på latterlig dyre hårprodukter, men du kan lett lage en god hårkur med det du alt har hjemme. For eksempel kan du blande en eggeplomme med litt av den vanlige balsamen du pleier å bruke. Det høres kanskje rart ut men egget gir proteiner, som igjen gir sunt og sterkt hår. Ta kuren i håret (gjerne noe plast rundt for best mulig effekt) og ha den i 15 minutter. Rens håret som vanlig.

Du kan også bruke andre ting som for eksempel olivenolje, most banan, most avokado. Men rens godt.. du vil ikke gå rundt med mat i håret ;)

Hva synes du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar