lørdag 30. juni 2012

REISE: en torsdag kveld med hip hop og god stemning i Notting Hill, London.


Vi ankommer hotellet sent torsdag kveld. Ganske slitne etter en lang tur, men samtidig gira på hva London har å by på denne gangen. Etter en obligatorisk tur innom tesco’en på hjørnet, og med en fin samling vinflasker i vinduskarmen, tikker det inn en melding på mobilen. En venninne av oss som har bodd i London før anbefaler et sted som heter Notting Hill Arts Club. Uten særlig høye forventninger til første kvelden trasker vi fem minutter oppover mot Notting Hill med en vinflaske på deling.

Vi stopper det første stedet langs veien der vi ser en stor folkemengde og et par vakter, men ingen tegn til noe skilt eller lignende som tyder på at dette er riktig sted. ”Excuse me, do you know where we can find Notting Hill Arts Club?” spør vi første og beste person. Han sier vi er på riktig sted og viser oss inngangen. Skepsisen kommer frem et sekund eller to når vakta sier at det koster 7 pund å komme inn, for det er egentlig ingenting som tyder på at dette er et bra sted… men vi bestemmer oss for å ta sjansen og beveger oss ned en herdet trapp til kjeller lokalet.

I det vi er nede blir alle storøyde og man føler en plutselig trang til å bevege seg. Hip hop dundrer i høytalerne og vi beveger oss mot en stappfull bar, hvor vi blir servert jamaicansk øl og jägerbombs. Det er varmt, klamt og FANTASTISK! Stemningen er på topp og når du tror det dabber av etter god låta som spilles, kommer neste låt som er enda bedre. Det hele er som å gå rett inn i innspillingen av en musikkvideo, eller en scene i en eller annen danse film. Om bare denne kvelden kunne vare evig.

Hvem passer dette stedet for: alle som er glad i hip hop, dubstep, garage/grime og lignende. Er du glad å danse hip hop er dette absolutt stedet for deg... å gå ned i lokalet er som å gå rett inn i en scene til en eller annen danse film. Ellers er det også greie sitte plasser hvor du bare kan lene deg tilbake og nyte bra musikk med en jamaicansk øl i hånda.

Hvor: Notting Hill er et sted i London, nær det nordvestlige hjørnet av Hyde Park i bydelen Kensington and Chelsea. Når du skal til Notting Hill Arts Club er det greiest å hoppe av på Queensway eller Notting Hill Gate stoppet når du tar undergrunnen. Det er også et busstopp i nærheten, men spør du meg er det mye greiere å ta undergrunnen. Når du hopper av på Queensway går du ca 5 minutter oppover i retning Notting Hill, eller nedover hvis du hopper av på Notting Hill Gate. Utestedet er ikke skiltet... det er egentlig ikke lett å se, men det vil nok være vakter der og en lang kø.

Når: Yo Yo holdes hver torsdag fra 19.30 til 02.00. Inngang er £5 før klokka 23.00 og £7 etter... men det var mine best brukte £7 noensinne, for å si det sånn.

Alder/legitimasjon: 18+ er aldersgrensen. Når du er turist må du huske å ta med deg pass eller førerkort. De har et system hvor de scanner legitimasjonen din i en automat i døra. Dette kan de ikke gjøre med bankkortet ditt og da kan det bli problemer med å komme inn.

Drikke: Når du bestiller øl i baren får du red stripe på boks... falt i smak! Jeg ble og veldig fan av jägerbomb, som er en shot cocktail. Denne serveres ved at du får et ølglass med redbull og et shote glass med jäger slippes oppi glasset.
pictures: from nottinghillartsclub.com

Telefon 00 44 20 7460 4459
E-post info@nottinghillartsclub.com
Hjemmeside http://www.nottinghillartsclub.com
Facebook her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar