fredag 16. november 2012

Gjør det selv prosjekt: gjenbruk av gamle bøker

Jeg har så utrolig mange gamle bøker hjemme som ikke brukes og bare tar plass. Mye rart som har samlet seg opp gjennom årene. Har sjekket rundt om det er muligheter for å selge/bytte, men det ser dårlig ut. Har en favoritt brukt bokhandel i London, hvor du kan levere inn en kasse med brukte bøker og bytte det inn i andre... men siden det ikke er et slikt alternativ her blir jeg nødt til å finne noe annet jeg kan gjøre med dem. Føles ikke riktig å kaste bøker, men synes ikke det er så mye bedre at de bare skal støve ned et annet sted heller.
 
Så hva skal jeg gjøre med alle disse bøkene da? Har kikket litt rundt på nettet i dag og funnet masse inspirasjon! Har samlet noen av favoritt ideene mine her i dette blogg innlegget. Gleder meg til å sette i gang!
 
Lage bilderammer av gamle bøker
For en koselig og kreativ måte å vise frem bilder på. Fremgangsmåten til den blå boken med silkebånd kan du finne her. De andre bildene er fra pintrest. Bøkene kan males med akrylmaling, trekkes med et stoff du liker eller beholdes med det orginale omslaget. De fleste jeg har liggende er ganske stygge, så kommer nok til å pynte dem litt opp. Skal absolutt prøve ut dette og dele resultatene her på bloggen.
 
Gavepakker
Med noen boksider, litt fargepapir og noen stempel kan man lage kjempe fine gavepakker. Perfekt nå som juletiden nærmer seg. Konvolutter, scrapbooking... mange muligheter her :) Bilder fra pintrest og her.
 
Bok plante
Skjære hull i boken, fyll hullet med en liten potte eller noe annet som er vanntett og sett en plante i. Noe man absloutt ikke forventer å se... en plante som vokser ut av en bok?! Hmmm...kanskje et nytt hjem til den litt stusselige alovera planten min? ;) Fant bildene gjennom google, men har desverre mistet linken.
 
Pyntefjær og glass til telys
Liker disse veldig godt også. Hvordan du lager glassene til telys kan du finne ut her. Fremgangsmåten til hvordan du lager en papirfjær finner du her. Har veldig lyst til å lage slike fjær litt større og kanskje ha dem som pynt i en vase, hva syns dere?
 
Flere forslag
 • Kippe ut noen boksider og tegne enkle illustrasjonsbilder på dem med en svart penn. Ramme disse inn og henge dem opp i en gruppe. Slik som dette.
 • Sy lommer i en bok til å oppbevare kviteringer i. Slik som dette.
 • Lage oppbevaring til penner og kontorsaker. Slik som dette.
 • En boks til oppbevaring. Slik som dette.
  
Har dere noen gode forslag? :)
Hva synes du?

2 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Du har jo en utrolig søt blogg selv :-) Gode ideer du har laget med gamle bøker. Jeg har brukt noe i scrapbooking, men fant flere gode ideer her hos deg.

  Ha en riktig god helg!

  Klem Elin

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig, Elin! Tusen takk :) Gleder meg til å sette i gang med arbeidet. Ha en god helg du også :)

   Slett