lørdag 17. november 2012

Gjør det selv i julen: dekorasjon til å feste på gaver

 
Hei alle sammen! Har tidligere nevnt at jeg i år satser på en hjemmelaget jul, med minst mulig fokus på å kjøpe ting. Vel, i dag har jeg laget dekorasjon til å feste på julegavene og tenkte jeg skulle dele resultatet her på bloggen :) Hva synes dere? Nedenfor finner du fremgangsmåten, om du vil prøve selv. Utrolig enkelt og koster ikke mer enn litt av det du har stående i kjøkkenskapet hjemme.


Du trenger:
1/2 kopp salt
1/2 kopp varmt vann
1 kopp mel

Lag blandingen og kjevl ut trolldeigen på et bakepapir. Bruk et glass og lag så mange merker du ønsker. Her kan du jo og bruke former til pepperkaker hvis du vil ha noe annet en runde merker, for eksempel hjerter. Husk å lage et hull i hver, som du kan tre tråd eller pyntebånd gjennom. Sett det inn i ovnen på 80-100 grader i ca 2 timer (litt avhengig av ovnen). Når de er ferdige, helt harde og avkjølt kan du dekorere dem med stempel eller akrylmaling. Kjempe fine til å pynte julegavene med.

Flere ideer
Lag julepynt til treet og gjør det til en aktivitet sammen med familien. Bruk samme fremgangsmåte. Stell i stand et bord med maling, glitter, perler, bånd og lignende til å pynte formene med. La barna pynte formene slik de selv vil og heng dem på treet sammen etterpå.
 
 
Lag store hjerte former til å henge i vindu, eller som velkomstskilt på ytterdøren.
 
 
Lag 24 former og merk dem med tall fra 1-24. Bruk formene som merkelapper på julekalender gavene og ha dem til pynt i en stor bolle/eske eller på et fat.

 
Julegave tips: skriv hyggelige små beskjeder på hjerteformer og fyll et glass med dem. Gi glasset i julegave til noen du er glad i.

 
...har dere flere ideer? Del gjerne i kommentarfeltet :)
Hva synes du?

2 kommentarer:

  1. For en utrolig god ide, og så fine de ble. Dette må prøves....

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! :) Ble veldig fornøyd med resultatet, anbefaler deg å prøve! ;)

      Slett