lørdag 24. november 2012

Reise: Brixton kåret til Englands beste nabolag av Urbanism Awards

Dagen startet med at jeg leste noe jeg synes var veldig hyggelig! Et av mine favoritt områder i London, Brixton, har blitt kåret til Englands beste nabolag av Urbanism Award. Panelet sa at området har gått fra å være et "no go" område til et trivelig sted å bo, uten å minste sitt mangfold.
bilde: urban75.org

"Brixton er et sted i Lambeth i det sørlige London. Det er det jamaicanske samfunnet i Londons «hovedstad», og kalles ofte the Soul of Black Britain. Stedet har et aktivt uteliv, med mange klubber og hyppige konserter. Windrush Square, mellom Lambeth rådhus og Tate Library, ble anlagt for å feire femtiårsjubileet for det moderne britiske afro-karibiske samfunnets ankomst på skipet «Empire Windrush»."
 
Panelets kommentar til forbedringene på Windrush Square var "et hjerte har blitt skapt hvor det før var uvennlig traifikk og ulike sosiale og økonomiske nydanningsprosjekter har gitt et friskt pust til stoltheten over å bo, jobbe og besøke Brixton."
 
For de musikkinteresserte, refererer Eddie Grants sang «Electric Avenue» til en del av markedet i Brixton, som kalles Electric Avenue. Gaten var den første i Storbritannia som fikk elektrisk belysning. The Clash har også bidratt til bydelens berømmelse med sangen "Guns of Brixton".
 
Husker selv mitt første møte med Brixton. Da vi kom opp fra metroen var det første som møtte oss lystige karibiske rytmer fra et gateband, en søt mann som solgte blomster og et mylder av folk. Vi beveget oss bortover et spennede marked med ulike boder og tydelig karibisk preg. Videre ankom vi Brixton Village Market (også kjent som Granville Arcade), med et stort utvalg av koselige "up and coming" cafeer og restauranter. Etter en koselig lunsj, et par glass vin og en løs samtale med den hyggelige servitøren kikket vi litt på vintage utvalget før turen gikk videre. Vi var veldig fornøyd med besøket og vil absolutt anbefale alle som tar en tur til London å stikke innom Brixton.  
 
Nå skulle jeg ønske jeg hadde mulighet til å oppleve litt julestemning i Brixton, det hadde vært perfekt!
Hva synes du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar