fredag 8. juni 2012

SHOPPING: hvordan bruke ebay

Hva er ebay?
Ebay er verdens største online markedsplass, hvor så og si hvem som helst kan kjøpe og selge nesten alt. Du kjenner sikkert til finn.no og qxl.no… vel, Ebay er noe av det samme, bare mye større. Ebay fungerer som en online auksjonstjeneste som tillater brukere å legge ut ting for salg som mulige kjøpere kan legge inn bud på. En auksjon løper over en bestemt tid og når den er over vinner høystbydende.

Hvordan registrerer jeg meg på ebay?
Det hele er veldig enkelt. Jeg har tatt noen skjermbilder, som du kan se nedenfor.

Hva er paypal?
Paypal er en tjeneste som gjør at man kan sende og motta betalinger sikkert online. Når du oppretter en Paypal konto beskytter du kortinformasjonen din og er forsikret gjennom paypal dersom noe skulle gå galt, for eksempel at du ikke mottar varen. Det tar noen dager å få registrert kontoen din, ettersom kortinformasjonen du har oppgitt må verifiseres. Dette skjer ved at Paypal trekker rundt 5kr fra kontoen din og du finner en 4 sifret kode i kontooversikten i nettbanken din. Du bekrefter ved å skrive denne 4 sifrede koden inn på Paypal kontoen din og pengene dine tilbakebetales.

Toll på varer fra ebay
Du har kanskje lest "tips" fra folk på nettet om å be selger om å merke pakken som gave eller no commercial value, og at du da "slipper å betale toll" og at det bare påløper porto. Vær klar over at dette er ulovlig og jeg vil heller anbefale deg å orientere deg om tollreglene. Du trenger for eksempel ikke å betale toll på bøker, heller ikke sko fra USA. Det vanlige er at det kommer toll på ordre med verdi på over 200kr (ekskludert frakt). Tollen du betaler er en prosentsats av verdien av det du har kjøpt pluss utgifter (feks frakt og forsikring). Tollsatsene er tilgjendelige på www.toll.no.

Anbefalinger
Når du skal handle på ebay kan det være en fordel å vite hva du leter etter. Hvis ikke må du lete gjennom mye som du ikke er interessert i. Dersom du finner en ebay selger du liker kan det være lurt å lagre selgeren i favoritter og se gjennom andre ting han/hun har til salgs. Nedenfor finner du noen anbefalinger til hvor du kan begynne.

Twitch Vintage
Godt utvalg av vintage til salgs. Bra bilder og gode mål. Shipping worldwide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar