onsdag 14. november 2012

REISE: fra dag til kveld på Galeria Freta


 
Etter en fin formiddag i Warszawas nydelige gamle by bestemte vi oss for å finne et sted hvor vi kunne spise. Jeg hadde lest en anbefaling i Tomas Cook sin reiseguide, som omtalte Fret@Porter på følgende måte:

”exposed brick walls, white tablecloths, the opportunity to buy art from local young artists and an international menu of dishes. Knockout selections of desserts. The outside terrace is a great  place to eat during the summer.”

Høres flott ut, ikke sant? Jeg tenkte, denne plassen MÅ vi bare besøke. Etter mye om og men fant vi endelig frem, men plassen var egentlig en stor skuffelse. Lokalet var mørkt og folketomt. Den såkalte ”kunsten” som var vist frem er noe av det kjedeligste jeg har sett. Menyen var heller ikke særlig fristende. Der og da ble jeg så skuffet… snakk om overdreven beskrivelse av et ganske så alminnelig sted. Vi sto utenfor plassen et par minutter, sultne og nølende. Etter hvert begynte jeg å legge merke til stedet som lå vegg i vegg med Fret@Porter. Det så innbydende og eksklusivt ut, med kelnere i hvite skjorter ved inngangspartiet. Plassen het Galeria Freta og vi bestemte oss for å prøve lykken, fremfor den dårlige anbefalingen fra boken.

Og vet du hva? Dette besøket viste seg å bli det beste i løpet av hele oppholdet vårt i Warszawa. Da vi kom inn ble vi vist til en koselig krok med vintage sofa i et lokale med store vinduer, digre lysekroner hengende fra taket og utstillingskap med smykker og nydelige desserter. Stemningen her var veldig bra og det ble ekstra koselig da vi hørte andre norsktalende gjester rundt oss.

Vi bestilte:

·        Drikke (øl/hjemmelaget iste)

·        Forrett (gåselever/pirogi)

·        Hovedrett (hjort/and)

·        Te

·        Kakestykke (som var så enorme at ingen av oss klarte å spise opp, men smakte nydelig!)

Hmmm… det høres vel egentlig ganske dyrt ut? Og ja, kanskje det var det i forhold til andre alternativer. Men vi betalte vel ca. 250 kr hver, som er ekstremt billig for hva vi fikk hvis du sammenligner med norske priser. Vi var på Galeria Freta fra det var lyst til det ble mørkt og måtte omsider ta turen videre. Ble så mett at jeg nesten rullet ut derfra. Neste gang jeg er i Warszawa skal dette stedet absolutt besøkes igjen. Anbefaler stedet på det varmeste. Se flere bilder her.

Adresse: 00-227 Warszawa, ul. Freta 39


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar