søndag 27. oktober 2013

Hjem på budsjett: ideer til å friske opp hjemme, selv når du leier…

Jeg har alltid elsker interiør og oppussing! Men det og være interiørentusiast og leietaker er vel noe som ikke alltid har vært like lett å kombinere. Først inngår man gjerne et kompromiss eller to, for leiligheten man leier er som regel ikke helt slik man ville hatt den selv. Man ender opp med å kjøpe ting som passer, fremfor det man virkelig ønsker seg. I tillegg velges alltid det billigste alternativet… situasjonen er tross alt midlertidig. Eller enda verre: ingenting skjer!

Ironisk nok er jeg plutselig full av inspirasjon etter å ha kjøpt meg leilighet. Skulle ønske det kom tidligere, for ha hadde jeg helt sikkert satt i gang for lenge siden! Uavhengig av om du leier eller eier – det er deg og ditt som utgjør et hjem. Derfor tenker jeg det nå er på tide å dele noen interiør og oppussingsideer som er leietaker vennlige. Selvfølgelig ikke begrenset kun til leietakere… gode ideer kan brukes av alle! Håper dette inspirerer dere til å sette i gang med noen gjør-det-selv prosjekter i høstmørket.

Mal opp gamle stoler i en frisk farge.

Kanskje du har noen gamle stoler ståendes hjemme som trenger et lite løft? Og kanskje du kan ta deg en tur på loppemarked for å finne et par til? Eller kanskje noen du kjenner har noen ståendes de vil gi bort? Ulike stoler malt i samme farge rundt et enkelt bord skaper et friskt pust og ærlig uttrykk i hjemmet. Noen gamle stoler og litt maling er et fint og billig alternativ til dyre design stoler. Interessert? Du kan lese mer her, der ideen og bildet er fra.

Plant en liten kaktushage til vinduskarmen.

Vanning av planter er kanskje ikke det første som står på agendaen? Litt mangel på plass også, kanskje? Vel, da er det jo perfekt med en liten kaktushage i vinduskarmen! Du kan finne fremgangsmåten og flere bilder her. Alt som trengs er en glassbolle, steiner, litt jord og noen kaktusplanter. Lommebokvennlig måte å få litt grønt inn i hjemmet. Minimalt med vedlikehold og varer lenge. Perfekt!


En boks til alt!

Når man bor trangt er bokser en helt fantastisk måte å skape mer plass til oppbevaring. Stort eller smått – det meste får plass i en boks! Her kan du virkelig utnytte det lille du har av plass til det maksimale. I bokhylla. Under kommoder, seng eller bord. På toppen av skap… utallige muligheter! Bokser kan jo være pynt i seg selv også. Åhlens har et bra utvalg her og IKEA sitt utvalg har vel blitt klassikere for mange. Bilde: betterhomesandgardens

¨Litt kjærlighet på kjøkkenet.

Nykvernet salt og pepper, en god olivenolje og litt bedre balsamico er noe et hvert kjøkken fortjener – leid eller eid! Vis frem litt hverdagsluksus i en fin liten kurv på kjøkkenbenken. Slik kan du også skape ekstra oppbevaring, dersom skapplass er en mangel. Kan så lett flyttes til bords når du har middagsgjester på besøk. Flere ideer til fine og enkle løsninger på kjøkkenet kan du finne her.

Skap illusjon av større plass med speil.

Speil, speil på veggen der… takk for at du gjør det mindre trangt her! Ja, speil er en fantastisk måte å skape en illusjon av at rom er større enn de faktisk er. Plassert riktig kan speil også gi mer lys til rommet… og det er fint! Et speil kan for eksempel være et rimeligere alternativ til kunst på veggen. Og kjøper du et tidløst speil du virkelig liker kan det fint tas med videre til ditt neste bosted. Bilde: pinterest

Tavle dekal på veggen over arbeidsbordet.

Dekal kommer i mange forskjellige utgaver og lar seg lett fjerne fra veggen, uten å etterlate hull i veggen til bry for huseier. Min favoritt er denne tavle dekalen, som er perfekt til å ha over arbeidsbordet. Dette gjør kanskje eksamensperioden litt triveligere? Dekalen som er avbildet er funnet her.Frem med puter, pledd, gardiner og mer.

Ofte leier man ikke bare et sted, men man får den gjerne helt eller delvis møblert. Så hvordan gjør man det hjemmekoselig, når huseier nærmest har inventering på drikkeglassene i leiligheten du leier? Fokuser på det 'myke interiøret' du faktisk kan gjøre noe med. Puter i et mønster du liker, dine egne gardiner, pledd i fine farger til å dekke over den gamle sofaen du ikke liker... alt dette er med på å gi plassen du leier et mer personlig preg og får det til å føles mer som ditt eget. Finnes det noen ting i leiligheten du virkelig ikke kan leve med? Spør huseier om det er mulig å sette det bort et sted. Noen er mer medgjørlige enn andre og i visse tilfeller kan det faktisk utgjøre en stor forskjell. Bilde:pinterest

Flere ideer kommer etter hvert... er så mye man kan gjøre! Har dere noen bra tips til hvordan man kan innrede når man leier? Del gjerne i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar